Farsi | English

صفحه اصلي
محصولات
گالري تصاوير
مقالات
تماس با ما

1 – چربی‌ها و روغن‌ها از چه تشکیل شده‌اند؟

تمامی چربی‌های مغذی از سه اسید چرب اساسی زیر تشکیل شده است:

الف- اسیدهای چرب اشباع

ب - اسیدهای چرب یک غیر اشباع

ج - اسیدهای چرب چند غیر اشباع

 - اسیدهای چرب اشباع باعث افزایش کلسترول خون و در مقابل اسیدهای چرب یک و چند غیر اشباع مستقیم و یا غیر مستقیم در کاهش کلسترول خون موثر می‌باشند.

2 – چربی‌ها در رژیم غذایی چه نقشی را ایفا می‌نمایند ؟

 الف - اسیدهای چربی را که بدن قادر به تولید آنها نیست، فراهم می‌نمایند. 

ب – به‌عنوان یک عایق دمای بدن را نگهداری می‌نمایند.

ج - دلچسبی غذاها از قبیل طعم، بافت و احساس چشایی را ارتقاء می‌دهد.

د  - منبع مهم انرژی در غذاها محسوب می‌شود.

ه  - ویتامین­های محلول در چربی را حمل و در محافظت اعضای حیاتی بدن کمک می‌کند. 

3 – کلسترول چیست، از کجا می اید ؟

کلسترول یک ماده چربی مانند نرم، بدون بو و سفید بوده که در تمامی قسمتهای بدن یافت می­شود.

کلسترول به دو صورت در بدن ساخته می­شود:

1- بطور طبیعی توسط عضو جگر.

2- از طریق مصرف مواد غذایی حاوی کلسترول از قبیل : تخم مرغ، گوشت، محصولات لبنی، کره و چربی حیوانی ایجاد می­شود.

 4 – آیا وجود کلسترول در بدن بد میباشد ؟

مقداربالای کلسترول کل خون، عامل مهم خطرناکی در پیشرفت امراض قلبی می­باشد. چنانچه میزان کلسترول در خون بالا باشد، قادر خواهد بود که بر روی  دیوار  شریان­ها، پلاکها را شکل و سرانجام باعث انسداد شریانها شوند. وقتی این موضوع برای رگ­های خونی که به قلب هدایت می­شوند، اتفاق بیفتد، امکان حمله قلبی وجود دارد. با پائین آوردن میزان کلسترول خون، قادر خواهیم بود که شکل­گیری پلاکها و خطر امراض قلبی را کاهش دهیم. روغن کانولا در کاهش کلسترول خون موثر و از تصلب شرائین (انسداد رگها) جلوگیری میکند.

5 – مقدار کلسترول چربی و روغنهای گیاهی چقدر است ؟

چربی و روغنهای گیاهی بدون کلسترول میباشند.

کلسترول معمولاً در چربیهای حیوانی یافت میشوند .

 6- امگا 3و6 یا اسیدهای چرب ضروری چه هستند و چه خواصی دارند ؟

 - در روغن کانولا دو اسید چرب لینولئیک یا امگا 6 (C18: 2) و لینولنیک یا امگا 3 (C18 : 3) وجود دارد که به اسیدهای چرب ضروری موسوم می­باشند و بدن انسان میبایست آنها را از طریق مواد غذایی دریافت نماید. روغن کانولابا حدود 11% بیشترین میزان اسید لینولنیک (امگا3) را در میان روغن­های گیاهی نباتی شناخته شده داراست.

اسید لینولئیک یا امگا6 به میزان 21% و اسید آلفا لینولنیک یا امگا3 به­میزان محسوس 11% در روغن کانولا موجود می‌باشد. بنابراین، تعادل بسیار مطلوبی (حدود 2:1) بین اسید لینولئیک یا امگا6 و اسید لینولنیک یا امگا 3 در روغن کانولا وجود دارد. روغن سویا تنها روغن گیاهی عمده­ای است که از مقدار مهم اسید لینولنیک یعنی 8% تشکیل یافته است، اما نسبت لینولئیک به لینولنیک در روغن سویا تقریباً نزدیک 7:1 می‌باشد.

 

-                      تحقیقات جدید مزایای متعددی را برای امگا6 و به­ویژه برای اسیدهای چرب امگا 3 به اثبات رسانده است که از جمله آنها می­توان به موارد زیر اشاره نمود :

 ·                     کاهش فشار خون ، تری گلیسرید و کلسترول .

·                     بهبود عملکرد قلب و کمک به سلامت آن .

·                     پیشگیری و بهبود ناراحتیهای مفصلی و روماتیسمی .

·                     پیشگیری و بهبود افسردگی و ناراحتیهای روحی روانی .

·                     پیشگیری از ابتلا به سرطان.

·                     جلوگیری از بروز تصلب شرائین ( انسداد رگهای خونی ).

·                     جلوگیری از لخته شدن خون، بدلیل ته نشین شدن چربیهای اضافی.

·                     کاهش بروز بیماریهایی از قبیل : دیابت و روماتیسم.

·                     جلوگیری از ریزش مو. ریزش مو.

·                     جلوگیری از سردرد و میگرن.

·                     جلوگیری از پیری زودرس.

·                     جلوگیری از اختلالات بینایی و اب مروارید.

·                     رفع مشکلات پوستی از قبیل اگزما( بصورت مصرف ماسک).

 

-                      امروزه در الگو و توصیه های جدید تغذیه ای مصرف حداقل 7/1 گرم اسید لینولنیک ( امگا3 ) در روز توصیه میشود . شایان ذکر است که یک قاشق غذاخوری روغن کانولای استاندارد حاوی حدود یک گرم اسید لینولنیک است و بخش قابل توجهی از مقادیر توصیه شده فوق را تامین میکند . از این رو روغن کانولا بهترین روغن خوراکی برای بیماران قلبی، افراد مسن، چاق و مبتلا به دیابت و کلیه افرادی است که بدلایل مختلف از رژیم­های غذایی خاص پیروی می­کنند.

 7– آیا همچنین، میزان ویتامین  E در روغن کانولا قابل توجه می­باشد ؟

وجود ویتامین E در روغن کانولا بیشتر از سایر روغنهاست ، هر میلی لیتر ( حدود دو قاشق چایخوری ) روغن کانولا ، 5/1 میلی گرم ویتامین E دارد که معادل یک پنجم مقدار ویتامین E مورد نیاز روزانه بدن میباشد . ویتامین E در رژیم غذایی بسیار اهمیت داشته، زیرا بعنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی، عامل عمده از میان بردن مواد اکسیده شده و زائد بدن میباشد. مواد اکسید شده و زائد  : اولا – نتیجه طبیعی سوخت و ساز بدن و ثانیاً – در اثر تنفس هوای آلوده به ذرات سرب و دود و اکسید ازت و نظایر آن در بدن ایجاد میشود و تراکم تدریجی آنها موجب پیری زود رس ، امراض قلبی ، سرطان ، آب مروارید ، تورم مفاصل و کم شدن مقاومت پوست در مقابل آفتاب می­شود . مصرف ویتامین E در حد نیاز از این عوارض جلوگیری می­کند (بالاخص باعث شادابی پوست می­شود) و همانطور که گفته شد روغن کانولا نه تنها خود حاوی ویتامین E می­باشد بلکه بدلیل وجود اسیدهای چرب غیر اشباع ، جذب این ویتامین را از سایر مواد غذایی نیز افزایش میدهد که اهمیت حیاتی دارد.

 8- رتبه بندی روغن­های گیاهی متداول از نظر خواص و سلامت چگونه است؟

1 – کانولا   2- افتابگردان    3 – ذرت    4 – زیتون   5 – سویا    6 – بادام زمینی   
7 – تخم پنبه   8- پالم    9 – نارگیل

 9- آیا جدولی برای مقایسه روغنها و چربیها از نظر خواص و سلامت وجود دارد ؟

chart.jpg

ابتداي صفحه - دسترسي به مقالات ديگر

 

صفحه اصلي محصولات گالري تصاوير مقالات تماس با ما

Soybean Golestan Co. (2009)