Farsi | English

صفحه اصلي
محصولات
گالري تصاوير
مقالات
تماس با ما

سویا و خواص درمانی آن

سویا میتواند در حفظ سلامت قلب،استخوان ها، غده پروستات و سیستم ایمنی بدن نقش مهميرا ایفا کند. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد این دانههای اسرارآمیز متن زیر را مطالعه کنید.

 

سویا چیست؟

سویا از انواع حبوبات است که محل کشت اولیه آن در آسیا بوده اما تولید انبوه آن در ایالات متحده آغاز شد. سویا را ميتوان یک دانه همه کاره نامید که از آن ميتوان در مواد غذایی مختلف و روغنهای خوراکی استفاده نمود.


آیا سویا برای شما مفید است؟

سویا گذشته از این که غذای کاملی، سرشار از پروتئینهاست هیچ نوع کلسترول مضر و چربی در بر ندارد و جزء ترکیبات اشباع نشده به شمار میرود. اما سویا کارهای بسيار زیاد دیگری را نیز انجام میدهد. در این قسمت فواید سویا که از نظر علميثابت شدهاند شرح داده شده است.

 

كليات گياه شناسي

سويا قرنهاست كه غذاي مردم آسيا مخصوصاً چين بوده است و چيني آن را همراه با برنج بهعنوان غذاي اصلي خود مصرف ميكنند. ايالاتمتحده آمريكا بزرگترين توليدكننده سويا ميباشد و تقريباً دو سوم محصول كل دنيا را توليد ميكند. سويا در ايران بنام (لوبيا روغني)،(لوبيا چيني) سوژا و دانه سويا معروف است.

سويا گياهي است يكساله داراي ساقه پرشاخه، برگهاي آن بيضي، نوك تيز و سبز رنگ ميباشد. ميوه آن شبيه لوبيا سات كه در هر غلاف آن سه تا پنج دانه جدا از يكديگر وجود دارد. رنگ دانه سويا بر حسب انواع مختلف متفاوت است و بهرنگهاي زرد، سفيد، سياه، خاكستري و خالدر ديده ميشود.

دانه سويا به بزرگي يك نخود كمي مسطح و گرد است. دانه سياه سويا بشتر در طب گياهي مصرف درد ولي از دانه زرد رنگ آن بيشتر براي روغنگيري استفاده ميكنند. سويا بهعلت داشتن پروتئين و مواد مغذي در تغذيه انسان بكار ميرود. سويا از چين به نقاط ديگر دنيا راه يافته است و بطور وحشي در آن كشور وجود دارد. سويا در حدود ۳۵۰۰ نوع مختلف درد كه هر كدام آب و هواي مخصوصي را ميخواهد.


تركيبات شيميايي

سويا از نظر ويتامين هاي گروه B بسيار غني است و داراي مقداري ويتامينهاي C, D, E, K و كمي كاروتن ميباشد. سويا همچنين دريا كلروفيل و آنتي بيوتيكي بنام كاناوالين نيز هست. دانشمندان موفق شدهاند كه از لوبياي سويا يك نوع آنتي بيوتيك ارزان قيمت تهيه كنند كه موروميكس ناميده ميشود و باكتريهاي مضر روده را از بين ميبرد.

 


 

جدول زير مواد موجود در صد گرم دانه خشك و رسيده،جوانه سويا، شير سويا و سبوس

سويا را نشان ميدهد :

سویا

دانه خشك

جوانه سويا

شير سويا

سوس

آب

۱۰ گرم

۸۶ گرم

۹۲/۵ گرم

۶۲/۸گرم

پروتئين

۳۴ گرم

۶ گرم

۳/۴ گرم

۵/۶ گرم

چربي

۱۷/۷ گرم

۱/۴   گرم

۱/۵ گرم

۱/۳ گرم

مواد نشاسته اي

۲۹ گرم

۴/۷ گرم

۲/۲ گرم

۹/۵ گرم

كلسيم

۲۲۶ ميلي گرم

۴۸ ميلي گرم

۲۰ ميلي گرم

۸۲ ميلي گرم

فسفر

۵۵۰ ميلي گرم

۶۷ ميلي گرم

۴۸ ميلي گرم

۱۰۴ ميلي گرم

آهن

۸/۴ ميلي گرم

۱ ميلي گرم

۰/۸ ميلي گرم

۴/۸ ميلي گرم

ويتامين آ

۸۰ واحد

۸۰واحد

۴۰ واحد

۷۳۲۰ واحد

ويتامين ب ۱

۱/۱ ميلي گرم

۰/۲۵ ميلي گرم

۰/۸ ميلي گرم

۰/۰۲ ميلي گرم

ويتامين ب ۲

۰/۳ ميلي گرم

۰/۲ ميلي گرم

۰/۰۳ ميلي گرم

۰/۲۵ ميلي گرم

ويتامين ب ۳

۲/۲ ميلي گرم

۰/۸ ميلي گرم

۰/۲ ميلي گرم

۰/۴ مياي گرم

                                               

                                   

همانطور كه گفته شد سويا از نظر مواد پروتئيني بسيار قوي است و در كشورهاي فقير از آن بهعنوان جانشين گوشت استفاده ميكنند.

 

در جدول زير سويا با گوشت مقايسه شده است:

 

سويا

گوشت گاو

آب

۹/۸۷%

۷۴%

پروتئين

۳۶/۶۷%

۲۳/۷۴%

چربي

۱۷%

۲/۳%

پتاسيم

۳/۱%

۵۴%

اسيد فسفريك

۱/۴۷%

۶۶%

                                                  

بنابراين همانطور كه در جدول بالا ديده ميشود مقدار پروتئين سويا ۱/۵ برابر گوشت گاو ميباشد و منبعي غني از پروتئين است. براي درست كردن شير سويا، دانه سويا را له كرده و بهمدت ۲۴ ساعت تحت تاثير آب قرار ميدهند سپس آنرا صاف ميكنند و بدينترتيب نوشابهاي مانند شير بدست ميآيد كه منبع غذايي خوبي است كه ميتوان بجاي شير گاو مصرف كرد.

روغن سويا كه از فشردن دانههاي له شده و سياه بهدست ميآيد رنگ زرد مايل به قرمز درد و داراي بوي مخصوصي شبيه بوي لوبيا است و در حرارت ۱۵ درجه منجمد ميشود ولي درجه حرارت معمولي حالت روان درد.



 


 

خواص داروئي:

1) سويا مقوي و باد شكن است.

۲) دانه سويا، مدر، تب بر و ضد سم است.

۳) در چين دانه سويا را بهعنوان ضد سم مصرف ميكنند

۴) شير سويا غذاي مفيدي براي كودكان است.

۵) نان سويا براي مبتلايان به بيماري قند بسيار مناسب است، زيرا اولاً ارزش غذايي زيادي درد ثانياً مواد نشاستهاي كه تبديل به قند ميشود در آن كم است.

۶) دانههاي سبز سويا را له كرده و بصورت ضماد در آوريد، اين ضماد براي زخمهاي آبله و ساير زخمها مفيد است همچنين براي رفع التهاب و قرمزي پاي بچهها كه در اثر ادرار بهوجود آمده مفيد است.

۷) سويا براي مبتلايان به نقرس و رماتيسم و اشخاص ضعيفالبنيه بسيار مفيد است.

۸) سوس سويا براي تحريك اشتها بكار ميرود.

۹) سوس سويا را براي از بين بردن بوي گوشت بكار ميبرند.

۱۰) سوس سويا را به غذاهايي كه تدريد دريد سالم باشد بزنيد سم آنرا خنثي ميكند.

۱۱) سوس سويا ملين، خنككننده و ضد سم است.

۱۲) اگر زن حامله در معرض خطر سقط جنين باشد به او سوس سويا بدهيد.

۱۳) اگر ادرار كسي بهخون آلوده است سوس سويا درمان آن است.

۱۴) سوس سويا براي سوختگي پوست مفيد است.

۱۵) فرآوردههاي سويا براي پيشگيري سرطان مفيد است.

۱۶) سويا به فعاليت رودهها و دفع منظم سموم كمك ميكند.

۱۷) سويا مقدر تري گليسيدر خون را پائين ميآورد.

۱۸) براي تميز كردن شريانهاي خوني از فرآوردههاي سويا استفاده نماييد، حتي بيماراني كه مبتلا به تسلب شرائين و در معرض خطر حمله قلبي هستند. اگر بطور مداوم سويا را استفاده نمايند و گوشت را از برنامه غذايي خود حذف كنند در مدت زمان كمي شريانهاي خوني آنها تميز و جوان خواهد شد.

۱۹) سويا سنگ كيسه صفرا را شكسته و خارج ميسازد و اگر از فرآوردههاي سويا استفاده كنيد در بدن شما سنگ كيسه صفرا توليد نخواهد شد، اگر سنگ كيسه صفرا داريد حتماً رژيم خود را به سويا تغيير دهيد.

۲۰) سويا براي سلامت روده بزرگ و تنظيم تخليه و دفع مواد زائد بسيار مفيد است.

۲۱) سويا موثر براي درمان سرطان كولون است.

۲۲) سويا از سرطان سينه جلوگيري ميكند.

۲۳) سويا منبع غني هورمون استروژن است بنابراين ميتوان جانشين هورمونهاي مصنوعي در دوران يائسگي باشد. پس خانمها در دوران يائسگي بهتر است از فرآورده هاي سويا استفاده كنند.

 

سویا و کاهش خطر بیماریها

سویا ریسک ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش ميدهد

جایگزینی محصولات حیوانی با سویا باعث افزایش کلسترول خوب نیز در بدن ميشود. این نظریه در سال ۱۹۹۹ در آمریکا ثابت شد و اداره بهداشت حق ترویج و تبلیغ سویا را بر روی اتیکتهای غذایی به شرکتهای آمریکایی واگذار کرد. در همین زمان سویا بهعنوان یک رژیم مناسب برای بیماران قلبی معرفی شد.

 

سویا از بروز سرطان پروستات جلوگیری ميکند

در بیش از ۴۰ نوع تحقیق مختلف ثابت شده است که سویا باعث بهبود عملکرد پروستات میشود، زیرا حاوی مقادیر زیادی ایزوفلایون است. ایزوفلایون یک نوع آنتیاکسیدان برجسته و موثر در جلوگیری از ایجاد غدد سرطانی در پروستات است.

پروتئین سویا از ترشح آنزیمهایی که باعث تحریک رشد نابهنجار سلولهای تشکیلدهنده پروستات ميشوند جلوگیری میکند. میزان پایین سرطان پروستات در مردان آسیایی گویای استفاده آنها از این ماده غذایی بینظیر است.

 

سویا سلامت استخوان ها را تضمین میکند

مطا   لعات آماری نشان ميدهد که مصرف سویا در خانمهای یائسه از بروز پوکی استخوان در آنها جلوگیری ميکند. مردان نیز از فواید سویا در این زمینه بیبهره نیستند زیرا مصرف آن استخوانها را محکم کرده، کمبود مواد معدنی را جبران ميکند و باعث کاهش بیماری آرتروز ميشود.

 

سویا باعث حفظ سلامت روده بزرگ میشود

آمار مرگ و میر به‌‌دلیل سرطان روده در بیماریهای جهاز هاضمه بالاترین درصد را به خود اختصاص ميدهد. البته هنوز دانشمندان بههیچ گونه دلیل علمي و یا ادعای قطعی در این زمینه دست پیدا نکردهاند. اما سویا نقش مهمي را در حفظ سلامت دستگاه گوارش که روده نیز جزئی از آن به حساب ميآید، بازی ميکند.

تحقیق و بررسی در مورد افرادی که از سرطان روده جان سالم به در بردهاند حاکی از آن است که مصرف سویا باعث کاهش تکثیر سلولهای سرطانی در روده ميشود.

 

طرز استفاده از سویا

فرآوردههاي سويا زياد است و بسته به نوع سليقه ميتوانيد از آنها استفاده كنيد مانند شيز سويا، شير بريده سويا، در سويا، بلغور سويا، سوياي بو داده، پروتيئن سويا، سوس سويا، سوياي تخمير شده، جوانه سويا و غيره.

 

مضرات

مضرات خاصي براي آن بيان نشده است.

 

ابتداي صفحه - دسترسي به مقالات ديگر

 

صفحه اصلي محصولات گالري تصاوير مقالات تماس با ما

Soybean Golestan Co. (2009)